Hieronder een overzicht van de reglementen
Alle beslissingen tijdens de wedstrijden door de scheidsrechters genomen zijn onvoorwaardelijk en onaantastbaar. De scheidsrechter kan o.a. straffen met uit het veld sturen of met een uitsluiting van 5 minuten.
Bij onreglementair opgestelde spelers en bij het niet op tijd aanwezig zijn op het veld (5 minuten na de officiële aanvangstijd van de wedstrijd) krijgt het betreffende team een 3-0 nederlaag toegewezen.
Bij gelijk eindigen in de poule, telt eerst het onderling resultaat. Daarna geeft het doelsaldo de beslissing (7-3 is beter dan 5-2). Is dit gelijk dan wint het team met de meeste vóórgescoorde doelpunten. Is dit ook gelijk, dan worden strafschoppen (5 stuks per team) genomen (vanaf 9 m. bij gr. 7/8 en vanaf 7 m. bij gr. 5/6).
Bij gelijk spel in de kruisfinales en in de wedstrijden om de plaatsen 3 t/m 8 worden er strafschoppen genomen (eerst 5 stuks per team, daarna “om en om”, tot er een beslissing is gevallen).
In de finales wordt bij een gelijk spel eerst verlengd (2x5 minuten), voordat er overgegaan wordt tot het nemen van strafschoppen.
De wisselbeker komt definitief in het bezit van een team als dat team hem driemaal achter elkaar of vijfmaal in het totaal heeft gewonnen.
Scholen die meerdere teams inschrijven mogen na de eerste wedstrijd geen spelers meer verwisselen van een hoog naar een laag team. Een speler mag niet meer opgesteld worden in een lager team, als deze twee of meer wedstrijden heeft meegedaan in een hoger team.
Meisjes van een meisjesteam mogen maximaal één wedstrijd meespelen in een jongensteam.
Leerlingen die op medisch advies niet mee mogen doen aan onderwijs in lichamelijke oefeningen, mogen niet deelnemen aan het schoolvoetbal. De schoolvoetbalcommissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen tijdens het toernooi.
Protesten worden behandeld door de schoolvoetbalcommissie en hun besluit is bindend.
In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de schoolvoetbalcommissie.